Wandel- en fietsbenefiet zamelt geld in voor onderzoek naar parkinson

De organisators met peter Adriaan Van den Hoof. © Chris Van Rompaey

Lier -

Met een onderbreking van een jaar vindt de derde editie van ‘Parkinson of a bitch’ plaats op zaterdag 11 september in en rond Lier. Inschrijven voor deze wandel- en fietsbenefiet is nu al mogelijk en zorgt voor wat extraatjes zoals een gratis T-shirt en spaghetti.

Chris Van Rompaey

“Met ‘Parkinson of a bitch’ zamelen we geld in voor het parkinsononderzoek van de Universiteit Antwerpen en voor de praktische ondersteuning van parkinsonpatiënt en Lierenaar Maarten Renders. Onze goede vriend Maarten, de Mettes, kampt al sinds zijn 29ste met deze vreselijke ziekte. Om hem en alle parkinsonpatiënten een hart onder de riem te steken, organiseren we deze gezellige en sportieve familiedag”, zegt initiatiefnemer Tom Claes.

“Vorig jaar viel de editie helaas in het coronawater, maar we hopen weer aan te knopen met het succes van onze eerste twee edities, die telkens meer dan achthonderd mensen op de been brachten”, vult Thomas Renders aan. “Met de hulp van onze vele vrijwilligers en gulle sponsors willen we zo opnieuw een hoop centen voor het goede doel bijeenbrengen. Vorige keer konden we bijna 13.000 euro inzamelen.”

Voldoende ruimte

Dat het een speciale editie wordt, beseft ook medeorganisator Klaas Jochems. “Na alle corona-ellende hebben we er bijzonder veel zin in en de mensen hopelijk ook. Aangezien alles in openlucht doorgaat en we meer dan voldoende ruimte hebben aan de scoutslokalen in de Marnixdreef, kan geen deltavariant ons tegenhouden.”

“We tekenen bewegwijzerde fietsroutes van 16, 26, 47, 66 en 91 kilometer uit, waar je best op voorhand voor inschrijft”, vervolgt parcoursverantwoordelijke Tom Gullentops. “De wandelroutes zijn 5, 10 en 15 kilometer lang. Zowel doorwinterde wielertoeristen als families met kinderen komen dus aan hun trekken. Deelnemers mogen starten tussen 8 en 14u en er is randanimatie voor de kinderen.”

Peter van het hele gebeuren is ook dit keer weer acteur, presentator en comedian Adriaan Van den Hoof. “Ik ken de jongens al langer dan vandaag en neem dus met veel plezier het peterschap op mij. Samen met heel Lier en de verre omstreken ben ik die dag uiteraard op post. Of ik kies voor de 5 kilometer wandelen of de 91 kilometer fietsen laat ik van de vorm van de dag afhangen”, zegt Van den Hoof met een knipoog.

Aangeboden door onze partners