Verdacht overlijden in woonzorgcentrum: bewoner opgepakt na dood van medebewoner

Foto: carlo coppejans

Destelbergen / Heusden -

Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt een verdacht overlijden van een man in een woonzorgcentrum in Heusden bij Destelbergen. Een verdachte, een bewoner van 99 of 100 jaar oud, werd aangehouden en naar de gevangenis overgebracht.

Politie en parket werden maandag 21 juni ingelicht van het verdacht overlijden van een man in het woonzorgcentrum in Heusden, een deelgemeente van Destelbergen.

“Het parket vorderde de onderzoeksrechter, die ter plaatste ging, in het gezelschap van de wetsarts, het afstappingsteam en het labo”, meldt het parket. “Er werd een verdachte opgepakt. Het gaat om een bewoner van het woonzorgcentrum. De man werd maandagavond voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Hij werd aangehouden en overgebracht naar de gevangenis.” Verdere details geeft het parket niet.

Het gaat om bewoners van woonzorgcentrum Kouterhof. Volgens de eerste informatie is de verdachte 99 of 100 jaar oud, wat hem mogelijk de oudste gedetineerde van het land maakt, maar het parket wil de leeftijd van de betrokkenen niet meedelen. De directie van het woonzorgcentrum wil ook niet reageren op de zaak.

Serene manier

“Het personeel van het woonzorgcentrum is op een heel serene manier omgegaan met de feiten”, zegt burgemeester Elsie Sierens van Destelbergen. “Ik wil hen daarvoor bedanken en ik wil mijn diep medeleven betuigen met de familie. Het is onwezenlijk dat zoiets kan gebeuren. Niemand hoort zijn familielid op die manier te verliezen. De eerste uren van het onderzoek waren cruciaal en in overleg met het parket kon geen informatie vrijgegeven worden. We moeten het onderzoek nu afwachten om zicht te krijgen op wat er juist gebeurd is.”

AANGERADEN