Rode Duivels zo goed als zeker tegen nummer drie van gevreesde Groep des Doods in achtste finales

 

 ©  BELGA

De Rode Duivels spelen hun achtste finale op het EK zo goed als zeker tegen de nummer drie van de Groep des Doods met Frankrijk, Duitsland, Portugal en Hongarije. Enkel indien Duitsland of Portugal later vanavond nog met meer dan drie goals verschil verliest, kunnen de Belgen die dans nog ontspringen. In dat geval is Zwitserland zondagavond de tegenstander in Sevilla.

Wim Conings

Dat is de conclusie nadat Polen woensdagavond met 3-2 verloor van Zweden in groep E. Doordat Spanje tegelijkertijd met 0-5 van Slovakije won, levert die groep geen beste derde. Daardoor komen de Rode Duivels automatisch tegen de nummer drie van groep F uit in hun achtste finale, tenzij die zich niet weet te kwalificeren.

Dat lijkt echter onwaarschijnlijk, want de nummer drie in de Groep des Doods staat nu al virtueel bij de beste derdes. Enkel als Duitsland of Portugal met meer dan drie goals verschil verliest van respectievelijk Hongarije of Frankrijk kan België de nummer drie van groep F nog ontlopen. In dat geval zou Zwitserland de tegenstander worden.

Op dit moment is Portugal de nummer drie van groep F, maar in theorie kunnen ook Frankrijk, Duitsland en Hongarije nog de tegenstander van de Rode Duivels worden. De laatste wedstrijden van groep F worden vanavond nog gespeeld. Om 21 uur geeft Duitsland Hongarije partij in München, terwijl Frankrijk op hetzelfde moment tegen Portugal speelt in Boedapest.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten