Ben Hermans pakt in de Ronde van de Apennijnen uit met solo van 25 km: “Hopelijk krijg ik nog een telefoon voor Tokio”

 

 ©  BELGAIMAGE

Ben Hermans is geen veelwinnaar, maar als de Limburger toeslaat, is het meestal iets moois dat hij neerzet. Gisteren pakte hij uit met een solo van 25 km en loste bergop Gianni Moscon en Juan Ayuso, het Spaanse toptalent van achttien dat in de Ronde van de Apennijnen zijn allereerste profkoers voor UAE Team Emirates reed.

Hugo Coorevits

LEES OOK. Ben Hermans wint wedstrijd die zelfs Eddy Merckx nooit won, Spaans supertalent maakt indruk in eerste profkoers

“Op 2 km van de top van de Madonna della Guarda (7,2 km lang, gemiddeld 7,7 km steil) schoot ik weg. Na de afdaling was het nog tegenwind naar Genua. Pijnlijk, maar hier staat een blije man. Ik zag dat Ayuso effectief een topper in wording is, die binnen enkele jaren een miljoenencontract zal verdienen, maar hij kon mijn versnelling vandaag nog niet aan”, grijnsde de 35-jarige Diepenbekenaar.

 

 ©  BELGAIMAGE

Hermans vroeg sportief manager bij Israel Start-Up Nation, Rik Verbrugghe, om hem thuis te laten van de Tour. “Al in december drong ik bij de leiding erop aan. De kans om daar een rit te winnen, is zo klein. Een hele dag door het beeld rijden om dan ingelopen te worden, dat interesseert me niet. Dan probeer ik het liever in andere mooie koersen zoals deze Italiaanse eendagskoers, Lugano, de Settimana Ciclista Italiana op Sardinië, Poitou-Charentes, Plouay, de Ronde van Polen, of de Binck Bank Tour: het zijn allemaal wedstrijden die me liggen.”

“De Olympische Spelen mogen er nog bijkomen. Ik zou doodgraag naar Tokio gaan in een dienende rol voor Remco Evenepoel, of Wout van Aert. Het is er lastig en warm, elementen die vandaag in de Apennijnen ook de doorslag gaven. Ik hou van zulke wedstrijden. Ik was er ook al graag vijf jaar geleden bij geweest in Rio. Ik vrees dat het niets wordt, maar coach Sven Vanthourenhout mag me altijd nog bellen hoor! Ik heb de juiste conditie, dat voelde ik al in het Critérium du Dauphiné.”

Voor Hermans was het zijn eerste individuele zege voor Israel Start-Up Nation, zijn zestiende uit zijn carrière. Het was twintig jaar geleden dat met Dirk De Wolf eindelijk nog eens een Belg won in deze Italiaanse semiklassieker die Gianbattista Baronchelli in de jaren tachtig zes keer op rij won.

 

 ©  BELGAIMAGE

LEES OOK

Nu in het nieuws