Veel volk voor laatste groet aan militair Jürgen Conings in Maasmechelen

 
Bron: BELGA

Er daagde vrijdag een duizendtal mensen op in Lanaken om een laatste groet te brengen aan de Limburgse militair Jürgen Conings, naar wie 35 dagen lang een zoekactie werd gehouden en die vorige zondag dood werd teruggevonden.

Rond 19 uur was er voor het verkeer zelfs oponthoud op de rotonde bij de afrit van de E314 en op de drukke Rijksweg (N78), omdat de rechterrijstrook richting Lanaken was voorbehouden voor de mensen die naar het uitvaartcentrum Papillon wilden afdraaien.

Aan het uitvaartcentrum zelf stonden stewards klaar om de mensen naar de juiste parkeerplek te begeleiden. Een aantal oud-militairen kwamen met hun rode baret een laatste groet brengen. Alles verliep zonder incidenten. Volgens Maarten Stulens van uitvaartcentrum Papillon werden er 900 rouwprentjes uitgedeeld. In het totaal kwam een kleine 1.000 man Conings groeten. Dat zegt hij aan Het Belang van Limburg.

Conings werd voorbije zondag dood aangetroffen in het Dilserbos. Hij pleegde een wanhoopsdaad. Meer dan een maand geleden verdween Conings spoorloos met verschillende zware wapens nadat hij doodsbedreigingen had geuit aan onder meer viroloog Marc Van Ranst.

LEES OOK. Politiedienst die instond voor bescherming Van Ranst: “Lang niet zeker dat we Jürgen Conings hadden kunnen tegenhouden”

Conings wordt morgen in intieme kring begraven. Een aangekondigd herdenkingsmoment zondag in de buurt van de plaats waar zijn lichaam werd teruggevonden, is verboden door de burgemeester van Dilsen-Stokkem.

 
 

Wie met vragen zit over zelfdoding kan surfen naar www.zelfmoord1813.be of bellen naar 1813.

LEES OOK

Nu in het nieuws