Philippe Gilbert net voor eerste Tourrit: “Er gaan accidenten gebeuren”

 

Anders dan de de voorbije twee dagen heeft het niet geregend in Bretagne en liggen de straten droog. Het zal de hectiek van de eerste rit ten goede komen, want Jasper Stuyven, Oliver Naesen en vooral Philippe Gilbert zeggen dat het een gevaarlijke finale is. Niet zozeer vanwege het straatmeubilair.

jpdv, bvc

Dat valt volgens Greg Van Avermaet wel mee, maar wel door de vrij smalle en kronkelende banen. Gilbert vreest vooral voor valpartijen in de laatste tien kilometer. “Ik sprak al met renners van andere ploegen en iedereen heeft schrik van de laatste afdaling voor de slotklim, die is heel breed en zeer snel. Alle ploegen gaan daar pushen om vooraan te zitten. Net na de afdaling ligt een verkeerseiland gevolgd door twee ronde punten. Ik vrees dat er daar accidenten en valpartijen zullen gebeuren. Zeker gezien de nervositeit van de eerste rit. De positionering wordt cruciaal voor iedereen die kans wil maken op de zege. Eigenlijk zijn er vandaag maar twee veilige plaatsen. Dat is helemaal vooraan of helemaal achteraan van het peloton”, aldus Gilbert.

In de eerste twee ritten van de Tour geldt de 3 kilometer-regel niet. Daardoor zullen ook de klassementsploegen hun kopmannen vooraan willen houden op de smalle aanloop naar de slotklim.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten