De hectiek na grote valpartij in de Tour door de ogen van mecanicien Jumbo-Visma: al lopend met nieuwe fiets tussen volgwagens

 

 ©  REUTERS

De openingsrit van de Ronde van Frankrijk werd ontsierd door valpartijen en dan is het alle hens aan dek in het peloton. Bij de eerste valpartij, veroorzaakt door een onoplettende toeschouwer, was zo goed als het hele team Jumbo-Visma betrokken. Op sociale media toonde het team de chaos waarin een mecanicien zo snel mogelijk bij de renners moest zien te geraken.

Jonas Withouck

Op de video van Jumbo-Visma is te zien hoe een mecanicien met een nieuwe fiets aan de hand voorbij minstens 22 andere volgwagens moet lopen om bij de gevallen renners te geraken. Vrijwel het hele team was bij de val betrokken en sommige renners hadden een nieuwe fiets nodig. De mecanicien moest zich door een mensenmassa en tussen de volgauto’s wurmen om uiteindelijk bij de renners te geraken. Maar voor wie was die fiets nu? “I just need a wheel”, zei Sepp Kuss nog op het einde van de video.

Elke seconde telt, want met Primoz Roglic heeft Jumbo-Visma een van de topfavorieten voor de eindzege in zijn rangen. Ook voor de dagzege wilde het team nog meedoen met Wout van Aert of Roglic. Gelukkig voor de kopmannen van Jumbo-Visma was het peloton solidair en konden ze niet veel later weer vrij makkelijk aansluiten. Op het einde van de rit kon Roglic zelfs nog naar de derde plaats spurten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Valpartij Merlier

Eén van de grootste Belgische slachtoffers van de massale valpartijen was Tim Merlier. In een video van Velon CC is na 46 seconden te zien hoe de sprinter van Alpecin-Fenix ten val komt. Merlier kwam er niet ongeschonden uit: een bloeduitstorting op rechterdij, een verstuikte enkel en schaafwonden op de rug en elleboog waren het verdict. Hij besliste wel om in de tweede rit gewoon aan de start te komen.

De kleine camera’s op de fietsen tonen aan hoe hectisch het er aan toe gaat in het wielerpeloton. Extreme snelheden, scherpe bochten, obstakels op de weg, toeterende volgwagens, valpartijen en op het einde een vreugdekreet van Julian Alaphilippe.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws