Patrick Lefevere bij RTBF: “Remco Evenepoel rijdt ook volgend jaar de Giro, hij mag de Tour nog niet rijden”

Bron © BELGA

Patrick Lefevere, teammanager van Deceuninck - Quick Step, heeft voor de start van de tweede Touretappe bij de collega’s van RTBF aangekondigd dat Remco Evenepoel ook volgend jaar de Giro zal rijden. De Tour zal in 2022 niet op zijn programma staan.

Evenepoel maakte in mei zijn debuut in een grote ronde met de start van de Giro. Het 21-jarige toptalent verliet bij het begin van de derde week de wedstrijd. Na een inactiviteit van negen maanden was de Vlaams-Brabander van Deceuninck - Quick Step nog niet bij machte een wedstrijd van drie weken tot een goed eind te brengen.

“We gaan in eerste instantie proberen een goede Giro te rijden, onder normale omstandigheden, met een normale voorbereiding en een normale winter én met voorbereidingskoersen”, verduidelijkte Lefevere die het over een logische en overduidelijke beslissing had.

Evenepoel zal bijgevolg ten vroegste in 2023 zijn Tourdebuut maken en zal niet naar Frankrijk afzakken zonder een volledige grote ronde in de benen te hebben. (belga)

AANGERADEN