Toch Belgisch succesje in de Tour: Edward Theuns kan bergtrui niet pakken, maar krijgt wel Prijs van de Strijdlust

 

 ©  BELGA

Edward Theuns toonde zich in de tweede Touretappe met een vroege vlucht en sprong op het eind ook nog eens solo weg. Zonder resultaat finaal, maar hij kreeg wel de Prijs van de Strijdlust. Nochtans kwam de Gentenaar zaterdag drie keer ten val. Hij liep heel wat schaafwonden op en sukkelt met een pijnlijke kuit. 

Bron: BELGA

“Vanochtend was ik een tevreden man”, zei Theuns. “Ik was veel minder stijf dan ik had verwacht. Het plan van de ploeg was om in de eerste twee ritten mee te gaan om de bergtrui te pakken. We wisten dat als je die dan kon pakken, je de trui dan bijna een week kon houden. Gisteren lukte dat niet, vandaag was er een nieuwe kans. Maar bij de eerste bergsprint zag je vrij laat de streep liggen. Ik maakte een foutje en was iets te laat om mijn sprint aan te zetten. Ik miste daar het punt en daarna werd het moeilijk om die trui nog te veroveren.”

Dus veranderde Theuns het geweer van schouder. “Ik pakte nog wel twee punten daarna en ik ben dan vol voor de strijdlust gegaan. Ik moest iets proberen in het slot, want met een Fransman in de vlucht weet je dat het moeilijk wordt. Eerst reden we met twee nog een tijdlang voorop. Er stond tegenwind en het was een vrij lastig parcours. Toen ik het peloton voelde naderen, sprong ik weg, hield het nog even vol en kijk: ik mocht op het podium. Daar ben ik blij om.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten