Waanzinnige beelden: trucks rijden elkaar van de baan aan de Beverentunnel

 © RR

Beveren -

Twee vrachtwagenchauffeurs zijn in Beveren honderden meters lang verwikkeld in een levensgevaarlijk tafereel, waarbij de twee trucks niet uitwijken en elkaar de hele tijd bijna rammen. De feiten zouden hebben plaatsgevonden rond 13.30 uur op de R2 richting de Liefkenshoektunnel, net voor de Beverentunnel.

Het begin van het incident staat vermoedelijk niet op video, maar hoe dan ook zijn de beelden ontstellend. Ze tonen hoe een groene truck op de invoegstrook rijdt, maar de bestuurder van een witte truck blijft koppig op de rechtse rijstrook rijden en wijkt allerminst uit. De chauffeur heeft ook de pinker naar rechts opstaan.

Net niet tegen bord

Bijna gaat het gruwelijk fout op het einde van de invoegstrook. De rechtse truck krijgt nog steeds geen plaats en moet op de pechstrook verder rijden. De vrachtwagen lijkt de berm te raken en mist maar net een groot verkeersbord. De witte truck lijkt daarop even naar links uit te wijken, maar blijft de groene truck ruimte weigeren.

Geen van beiden remt daarna af en de twee rijden elk half op de rechterrijstrook de tunnel in. Uiteindelijk ruimt de witte truck toch baan en rijdt die verder.

Geen gewonden

Dan stoppen de beelden. Het incident lijkt daarmee afgelopen. Als bij wonder leidt het niet tot een ongeval en raakt niemand gewond.

Volgens een getuige zou de groene vrachtwagen net vóór de video start “gewoon op zijn rechtse vak hebben gereden, maar wordt die gewoon los opzij geduwd door de witte”.

(cm)

Aangeboden door onze partners