Tim Merlier geeft de bloemen aan Cameron: “Winnen in de Tour, mooier kan niet”

 

 ©  BELGA

Stresserende momenten aan de finishlijn voor Cameron Vandenbroucke, de vriendin van Tim Merlier. “De app op de computer waarop we normaal de koers volgen, werkte niet”, zo gaf ze aan. “Er zaten blijkbaar te veel mensen tegelijk op het mobiele netwerk. We probeerden dan maar te volgen voor een tv-scherm, maar daar stonden zoveel mensen dat we het niet goed konden zien. Toen kwamen al die valpartijen en vroegen we ons af: Ligt hij erbij of niet? Ik heb gebeld naar ‘papi’ (Jean-Jacques Vandenbroucke, red.) om me te vertellen wat er allemaal gebeurde. (lacht)

 

“Prachtig dat Tim hier heeft kunnen winnen. Een rit winnen in de Tour, mooier kan niet. Alleen misschien wereldkampioen worden of zo. Tim zijn carrière is sowieso geslaagd. Zijn parcours is ongelofelijk. Het is triest om het te zeggen, maar twee jaar geleden wisten de mensen niet wie hij was. Toen hij Belgisch kampioen werd, dacht zelfs ik: Wie is Tim Merlier?(lacht) Of ik blij ben dat ik hem leerde kennen toen hij nog relatief onbekend was? Dat maakt me niet uit. Het is niet daarom dat ik bij hem ben.”

Meteen na de podiumceremonie had Cameron Vandenbroucke al de bloemen en medaille van de ritzege vast. “Gekregen via de mechanieker”, gaf ze aan. Pas na de dopingcontrole en talrijke persmomenten konden zij en haar vriend elkaar echt in de armen vallen aan de ploegbus. “Maar ik begrijp dat het voor renners niet makkelijk is om veel tijd te maken voor ons. Ik laat Tim ook zo veel mogelijk met rust. Voor mij is het al heel mooi dat ik hier kan zijn.” (jpdv)

LEES OOK

Nu in het nieuws