Geraint Thomas verliest opnieuw halve minuut, nadat schouder in de kom werd getrokken

 

 ©  AFP

Geraint Thomas verloor voor de tweede opeenvolgende dag van zijn pluimen, maar al bij al mag de Tourwinnaar van 2018 blij zijn dat hij er nog bij is, en slechts 1’07” in het krijt staat. “De Tourdokter trok zijn rechterschouder ter plaatse opnieuw in de kom”, aldus ploegleider bij Ineos-Grenadiers, Gabriel Rasch.

Hugo Coorevits

Op Mûr-de-Bretagne verloor de Welshman 23 seconden en onderweg naar Pontivy nog eens 26. ‘G’ was het afgelopen weekend blij dat hij recht was gebleven, maar in de maandagetappe was het al het eerste koersuur raak op een verkeerselement. “Hij had enorm veel pijn. Hoed af voor wat hij voor elkaar kreeg. We lieten Castroviejo doorlopend bij hem.”We wisten wat er vandaag in de finale op ons af kwam. Richard Carapaz hield goed stand, nam risico”s en uiteindelijk was het nog een goede dag voor de ploeg.”

Carapaz met stip

Zaterdag startte Ineos-Grenadiers zogezegd met vier beschermde renners onder de acht die in Brest aan de start kwamen. Na amper 564 km Tour de France ligt alleen Richard Carapaz op de juiste koers. De Ecuadoraan staat derde, op 31 seconden van geletruidrager Mathieu van der Poel en zag na Pontivy Pogacar (8 seconden achterstand op hem), maar vooral Primoz Roglic (+ 1’04”) door de val een duik nemen. (bvc, hc)

LEES OOK

Nu in het nieuws