Woensdag pas duidelijkheid over levering AstraZeneca-vaccins

 

 ©  AP

Bron: BELGA

Het zal woensdag pas duidelijk zijn hoeveel dosissen van het AstraZeneca-vaccin er aan ons land geleverd worden. Dat zegt Gudrun Briat van de taskforce vaccinatie dinsdag. Dat aantal zal bepalen of het toedienen van de tweede dosis van het coronavaccin van AstraZeneca voor iedereen kan worden vervroegd naar acht weken na de eerste prik.

Wie voor 13 mei werd uitgenodigd voor een vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin, moet twaalf weken wachten op de tweede inenting. De overheid wil die tweede prik ook voor hen vervroegen tot acht weken na de eerste, maar daarvoor zijn extra doses nodig.

Alles hangt af van een geplande levering van zowat 700.000 vaccins. “We hopen dat deze levering effectief en op tijd zal gebeuren. In dat geval kan de inkorting naar acht weken voor de tweede injectie met AstraZeneca mogelijk worden voor iedereen die dat wenst”, zei Briat vorige week nog.

De levering was gepland voor dinsdag/vandaag, 29 juni, maar zou nu toch pas woensdag zijn. De taskforce vaccinatie zal na de levering communiceren over het aantal doses, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten