UAE snoept tiener weg bij rivaal Jumbo-Visma

Finn Fisher-Black 

Finn Fisher-Black ©  Jumbo Visma

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) en Tadej Pogacar (UAE) bekampen elkaar in de Tour elke dag, maar ook achter de schermen voeren hun ploegen een strijd. UAE heeft een toptalent uit de opleidingsploeg van Jumbo-Visma losgeweekt. De 19-jarige Nieuw-Zeelander Finn Fisher-Black eindigde recent nog derde in de tijdrit van de Baloise Belgium Tour, wat hem een vierde plaats in de eindstand opleverde. In 2022 wordt Fisher-Black prof bij UAE.

Ook die andere rondeploeg Ineos-Grenadiers heeft een slag in huis gehaald. Het Australische toptalent Luke Plapp (20) zal volgend jaar hun rangen versterken. Plapp kroonde zich dit jaar al tot Australisch tijdritkampioen en kon als enige Richie Porte volgen op Willunga Hill tijdens de Tour Down Under. In 2018 eindigde Plapp tweede op de WK tijdrit voor junioren na Remco Evenepoel.

Ook Movistar roert zich. Nu er met het vertrek van Alexandre Vinokourov een paleisrevolutie aan de gang is bij Astana - Premier Tech, zijn de Basken Alex Aranburu en Gorka Izagirre volgens La Gazetta dello Sport op weg naar Movistar. (bvc)

Nu in het nieuws