Plopsaland opent “meest spectaculaire rollercoaster van Europa”: ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’

 © Plopsaland

Fans van rollercoasters én Tomorrowland kunnen vanaf 1 juli The Ride to Happiness by Tomorrowland testen, de nieuwste achtbaan van Plopsaland De Panne. De attractie - geïnspireerd door het beroemde Belgische festival - is als allereerste extreme spinning coaster uniek in Europa. Bezoekers worden tijdens de spannende rit twee keer gekatapulteerd, gaan vijf keer over de kop en halen snelheden van maar liefst 90 km/u.

Vanaf donderdag 1 juli kunnen liefhebbers van rollercoasters en fans van Tomorrowland terecht in Plopsaland De Panne voor de zogenaamde Trial Runs van ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’. Het is de allereerste ‘extreme spinning coaster’ in Europa en de tweede attractie van dit type wereldwijd. Enkel in de Verenigde Staten staat er al eentje. Bezoekers worden in deze attractie twee keer gekatapulteerd naar een snelheid van maar liefst 90 km/u en gaan hierbij vijf keer over de kop. De karretjes kunnen vrij ronddraaien, waardoor bezoekers telkens een andere ritervaring beleven. De attractie heeft een totale lengte van bijna één kilometer en staat op z’n hoogste punt 35 meter boven de grond, wat zorgt voor een adembenemend zicht op het park en de ruime omgeving. Naast de unieke thematische invulling werd een exclusieve soundtrack gecomponeerd die tijdens de volledige rit te horen is.

Sfeer van Tomorrowland

Voor de totstandkoming van ’The Ride to Happiness’ werkte het creatieve team van Tomorrowland samen met de Plopsa Group, om op die manier de sfeer die Tomorrowland typeert te vertalen naar een coaster van wereldniveau. Van 1 tot en met 21 juli kunnen bezoekers de coaster exclusief in preview testen tijdens de zogenaamde Trial Runs. Reserveren is niet nodig. Elke bezoeker die tijdens deze periode een rit maakt, ontvangt een ’Certificate of Happiness’ als bewijs dat ze een van de eerste passagiers waren. Vanaf 22 juli opent de attractie officieel. (pjv, smk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten