Grote delen van Pairi Daiza onder water, dieren in veiligheid gebracht: “Kom morgen niet naar het park”

 ©  Pairi Daiza

Pairi Daiza heeft de voorbije uren te kampen gehad met zware regenval. Daardoor werd het dierenpark getroffen door zware overstromingen. De dieren konden in veiligheid gebracht worden.

red

Op meerdere plaatsen in het land regende het dinsdag en de voorbije uren stevig. Ook in de regio rond Pairi Daiza was dat het geval. Meerdere delen van het park liepen onder water.

“Onze teams zijn hard aan het werk om zo snel mogelijk de sporen uit te wissen van deze hevige regenval die de Dender - die het park doorkruist - buiten haar oevers deed treden”, klinkt het bij het dierenpark.

OVERZICHT. Onweersbuien en hevige regen veroorzaken pak overlast: “Het regent hier intussen langs alle kanten langs het plafond binnen. De elektriciteit is uitgevallen”

“Gelukkig zal het weer vanaf vanavond naar verwachting gunstiger zijn. Door deze uitzonderlijke omstandigheden zullen er op 1 juli weinig dieren te zien zijn. Om de kwaliteit van jullie bezoek te verzekeren, raden wij aan morgen niet naar Pairi Daiza te komen, maar jullie bezoek uit te stellen tot een latere datum. Bedankt voor jullie begrip en we kijken er naar uit om jullie spoedig te mogen verwelkomen.”

LEES OOK. Nog tot zondag slecht weer: wordt dit nu onze zomer?

“Intussen wensen wij veel moed aan hen die, zoals Pairi Daiza, ook te lijden hebben gehad onder de gevolgen van deze regenval.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten