Alison Van Uytvanck richt vizier op Tokio na vroege Wimbledon-uitschakeling, maar:“Het zullen rare Spelen worden”

 

 ©  AP

Alison Van Uytvanck (WTA-57) bleef woensdag positief na haar verlies in de eerste ronde op Wimbledon tegen Elina Svitolina (WTA-5). De Vlaams-Brabantse, die de Oekraïense in een goede wedstrijd tot het uiterste dreef, keek al vooruit naar haar volgende uitdaging, een eerste deelname aan de Olympische Spelen in Tokio, die op 23 juli beginnen.

Bron: BELGA

LEES OOK. Elise Mertens stoot eenvoudig door op Wimbledon, Greet Minnen en Alison Van Uytvanck zijn uitgeschakeld

“Na zo’n wedstrijd krijg je altijd een beetje vertrouwen,” begon ze. “Ze is een speelster die wat, vijfde of zesde in de wereld is? En om drie sets te moeten vechten is veelzeggend. Je moet het positieve bekijken. Ik speelde goed. Ik speel hier nog dubbelspel met Greet (ze spelen tegen de Amerikanen Anisimova en Stephens) en dan neem ik wat vrije tijd voor de Olympische Spelen. Het wordt een hele nieuwe ervaring voor me, maar het worden rare Spelen met corona en nog andere zaken. Ik heb geen idee wat ik kan verwachten. We hebben het ook nog niet over dubbelspel gehad met Elise. We zullen zien na Wimbledon.”

In ieder geval zal Alison Van Uytvanck proberen zich goed voor te bereiden op haar eerste Spelen. Ze zal ook proberen voort te bouwen op het succes van de afgelopen weken, toen ze het $100.000 ITF toernooi in Nottingham won.

“Ik ga proberen dezelfde speelstijl te ontwikkelen op hardcourt. Ondanks het verlies hoop ik dat dit een nieuwe start is, want er liggen nog mooie dingen voor me. Ik ben al een paar keer in Japan geweest, maar ik weet niet wat er wel en niet mag. Ik denk niet dat we de lokale cultuur zullen kunnen opsnuiven. Als ik het goed begrijp, kunnen we tijdens de wedstrijden niet eens naar andere sporten kijken. Ik weet ook niets van de openingsceremonie. Nu, ik ben liever in Japan dan in China of ergens anders in Azië. Het is een heel proper land, waar de mensen erg respectvol zijn.”

LEES OOK

Nu in het nieuws