Op koopjesjacht met influencer Laurence (25): acht tips voor de solden

Laurence Dedeurwaerder kijkt uit naar de start van de solden. Ze heeft sinds kort zelf kledingwinkel WEAR op de IJzerenleen. © Ward Bosmans

Mechelen -

Vandaag beginnen de solden en dus trekken we met z’n allen op koopjesjacht. We mogen eindelijk weer buitenkomen en daar hoort dus ook een gepaste outfit bij. Maar waar in Mechelen vind je leuke kledingwinkels, waar moet je zijn voor toffe interieurspullen en op welk terrasje maak je best een tussenstop? Wij vroegen het aan influencer Laurence Dedeurwaerder (25).

Ik moet eerlijk toegeven dat ik Laurence niet kende. Maar dat ligt volledig aan mij, want met haar ongeveer vijfduizend volgers op Instagram is ze een bekende figuur bij de Mechelse twintigers. “Ik weet niet of ik een echte influencer ben. Dat woord heeft al snel een negatieve connotatie. Ik vind het raar dat men mij zo noemt”, zegt Laurence. “Men denkt meteen aan mensen die zich laten betalen om een foto met een product te posten. Zo werkt het alleszins niet bij mij. Ik deel vooral de dingen die ik zelf leuk vind én mijn liefde voor Mechelen. Ik zou dus ook nooit reclame maken voor iets wat is zelf niet gebruik.”

Laurence heeft trouwens sinds kort zelf een kledingwinkel op de IJzerenleen. Half mei werd ze store manager van WEAR. Het is van daaruit dat ze ons meeneemt op een wandeling langs acht van haar favoriete adresjes in de Mechelse binnenstad.

1. Niki’s bakery – Guldenstraat 16

Om de weg naar Niki’s bakery te vinden, hoef je alleen je neus te volgen. Al vanop honderd meter afstand komt de geur van kaneel en vers gebak je tegemoet. “Ik ben niet zo vaak vrij in het weekend, maar als dat toch het geval is, dan ga ik ’s zaterdags naar de markt. Het eerste wat ik doe is echter een cinnamon roll of een cupcake gaan halen bij Niki’s bakery. Zeker tijdens de coronacrisis was dit een vaste stop omdat de horeca nog niet open was. Ze hebben hier ook lekkere worteltaart en voor het brood werken ze samen met de Broodbroeders.”

Een cupcake bij Niki’s bakery. ©  Ward Bosmans

2. De Stek – Onze-Lieve-Vrouwestraat 25

Laurence is duidelijk een fan van de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Ze neemt ons mee naar plantenwinkel De Stek. “Ik ben een fan van planten in mijn appartement en dus is dit een van mijn favoriete winkels. Ik ben hier al heel wat plantjes en potten komen halen. Ze hebben net iets specialere planten en heel toffe bloempotten. Ik krijg hier ook advies om mijn planten te onderhouden, want daar ben ik eerlijk gezegd niet goed in. Mijn favoriete planten zijn de Calanthea en de Maranta.”

Laurence tussen haar favoriete planten in De Stek. ©  Ward Bosmans

3. Leef – Onze-Lieve-Vrouwestraat 46

Melissa Franckx en Laurence kennen elkaar al vanuit het middelbaar. Melissa is de uitbaatster van boetiek Leef, een van de favoriete kledingzaken van Laurence. “Ik vind bij Leef een aantal merken die ik nergens anders vind. Je hebt hier ook zonnebrillen, schoenen, handtassen, … We zijn nu wel concullega’s, maar ik blijf het hier heel leuk vinden. Leef is een van de weinige boetieks waar je tijdloze kledij vindt.”

Met haar vriendin Melissa bij Leef. ©  Ward Bosmans

4. Kafee Zapoi – Onze-Lieve-Vrouwestraat 117

Wie eens iets anders wil dan de terrasjes van de Grote Markt of de Vismarkt, moet volgens Laurence zeker eens een tussenstop maken bij Kafee Zapoi. “Het is een echt Mechels café met al zijn charme. Wat weinig mensen weten, is dat er aan de achterzijde ook een terrasje is bij de Dijle. Het is een oase van rust midden in de stad. Bovendien is dit ook het datecafé van mij en mijn vriend Bas. Meestal gaan we een keer per week naar de Zapoi om er een wijntje te drinken. Ik vind het een onderschat café.”

De Zapoi was het datecafé van Laurence en haar vriend Bas. ©  Ward Bosmans

5. HUT – Onze-Lieve-Vrouwestraat 88

Laurence is een liefhebster van leuke interieurspulletjes. Die vindt ze onder andere bij HUT. “Ik kom hier bijna al mijn verjaardagscadeautjes halen. Je vindt hier ook originele spullen voor in de keuken. Voor mijn Kerst kreeg ik ontbijtplankjes van HUT. Mijn favoriete merk is ZUS, uit Nederland. Ook HK Living heeft een hele mooie collectie interieurspullen. Al heb ik niks nodig, ik kom hier nooit met lege handen buiten.”

Leuke interieurspullen vind je bij Hut. ©  Ward Bosmans

6. ZIS – Graaf Van Egmontstraat 7

ZIS is een vrij nieuwe winkel. Bregje Van Humbeeck opende de deuren van ZIS in volle coronacrisis. “Chapeau dat Bregje dat gedurfd heeft. Ik kom hier vooral voor het merk Colourful Standard. Ze hebben t-shirts en sokken in alle mogelijke kleuren. Ik ben iemand die nogal veel basics draagt en die vind ik vaak bij ZIS. Wat ook heel leuk is zijn de kleine hervulbare tubes handgel die ze hier verkopen. Handig voor in de handtas.”

De beste ‘basics’ bij Zis. ©  Ward Bosmans

7. Dille & Kamille – Ijzerenleen 6

“Ik was superblij toen ik hoorde dat Dille & Kamille een vestiging in Mechelen zou openen. En dan ook nog eens vlak bij mijn eigen winkel. Het is een heel ‘gevaarlijke’ winkel voor mij. Een beetje zoals de Ikea. Je vindt er altijd wel iets dat je kan gebruiken. Tijdens mijn middagpauze spring ik er regelmatig eens binnen. Dille & Kamille is een grote meerwaarde voor meerwaarde.”

Dille & Kamille is een ‘gevaarlijke’ winkel. ©  Ward Bosmans

8. Wear – Ijzerenleen 14

Wear is open sinds 15 mei in het pand waar vroeger het Verguld Schaap was. Wear is een kleine Belgische keten met vestigingen in Leuven, Antwerpen, Gent en Mechelen. “Al zeg ik het zelf… we hebben een heel grote variatie aan kleding. Naast kleding vind je bij Wear ook schoenen en dingen om je kleding te onderhouden zoals een stomer en een ‘fabric shaver’ om pluisjes van wollen truien te halen. We kijken uit naar de solden. Ik ben heel benieuwd wat het gaat geven. Iedereen is alleszins welkom.”

Aangeboden door onze partners