Veel ongeloof na vrijlating van voor misbruik veroordeelde Bill Cosby: “Woest en misselijk”

 

 ©  REUTERS

De voormalige acteur Bill Cosby is woensdagavond vrijgelaten. Door procedurefouten werd zijn veroordeling ongedaan gemaakt. Zijn slachtoffers reageren geschokt.

Twee jaar had Bill Cosby (83) al uitgezeten en hij had nog één tot acht jaar te gaan. Het Hooggerechtshof in Pennsylvania besliste echter om Cosby nu al vrij te laten. Dat zegt dat hij veroordeeld werd op basis van een getuigenis die niet in de rechtbank gehoord mocht worden. Het vonnis werd daarom ongedaan gemaakt.

Cosby zelf reageerde opgelucht via Twitter. Hij spreekt van gerechtigheid voor ‘zwart Amerika’. Die reactie en de beslissing van het gerecht leidden tot veel ongeloof, want veel van Cosby’s slachtoffers waren zwarte vrouwen.

“Dit is een kaakslag voor de slachtoffers die de moed bijeen hadden geraapt om te getuigen”, zei Gloria Allred, de advocate die verschillende slachtoffers bijstaat. “Maar ik wil dat iedereen weet dat Cosby vrij komt vanwege procedurefouten, niet omdat hij onschuldig is.”

LEES OOK. Bill Cosby werd door tientallen vrouwen beschuldigd van misbruik, nu komt hij vrij door één getuigenis

Ook op Twitter reageren verschillende actrices vol ongeloof. Onder andere Amber Tamblyn, die Time’s Up Movement mee oprichtte, zegt dat het Amerikaanse gerecht gefaald heeft. “Ik ben woedend. Schaam u, rechtbank. Ik wil niets of niemand nog horen dat #MeToo te ver is gegaan. Dit bewijst nog maar eens dat we niet ver genoeg zijn gegaan.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Will & Grace-actrice Debra Messing zei op Twitter mee te leven met alle slachtoffers. Rosie O’Donnell verwoordde het zo: “Zeventig vrouwen zijn blijkbaar niet genoeg. F*** you.”

Actrice Christine Lahti: “Ik ben woest en misselijk door deze gang van zaken. Ik kan mij enkel maar inbeelden hoe de slachtoffers zich moeten voelen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws