Liam Gallagher en Editors komen naar Pukkelpop

Liam Gallagher maakt eind augustus zijn debuut op het podium van Pukkelpop. ©  Foto: Marcel Krijgsman / Hollandse Hoogte

Nadat recent nog een rist valse namen op het internet werd gedropt, heeft de organisatie van Pukkelpop vanmiddag de echte line-up voor het festival bekendgemaakt, een mengeling van binnen- en buitenlandse namen. Onder andere Liam Gallagher, Editors, dEUS en Whispering Sons zullen het podium beklimmen.

Wout Desmytere

Op de website van Pukkelpop kan je sinds vandaag zien welke artiesten en bands deze zomer zullen afzakken naar het festivalterrein in Hasselt. Wie al tickets kocht - en zo zijn er veel, nog voor één naam bekend was gemaakt was al 85 procent van de kaarten de deur uit - mag onder andere de Britse band Editors en het eerste Pukkelpop-optreden van Liam Gallagher (Wonderwall, u weet wel).

Nog Britten: Sam Fender, Anne-Marie en Idles. Voorlopig nog maar weinig Amerikaanse namen op de affiche, met uitschieters als hiphopper Future en dj Marshmello. Uit eigen land zullen onder andere dj Charlotte De Witte, dEUS, Netsky, 2manydj’s, Balthazar en Whispering Sons in augustus optreden. Verder staan er nog namen als Burna Boy en Nina Kraviz op de affiche.

Pukkelpop gaat dit jaar door van 19 tot en met 22 augustus. De laatste tickets voor het festival zijn te verkrijgen via pukkelpop.be

Aangeboden door onze partners

Lees ook