PODCAST. De Grote BBQ-special met Peter De Clercq: “Da’s zó simpel! En zó lekker! Maar de mensen kennen dat niet”

© Het Nieuwsblad

Waarschuwing: van deze podcast krijg je honger. Peter De Clercq, wereldkampioen barbecue en chef van restaurant Elckerlijc, kookt live voor Elias en Stefanie in deze extra lange aflevering. Oestertjes, Tarbot, Iberisch Varken en zelfs een dessert: het passeert allemaal op zijn grill. Tijdens het koken geeft Peter talloze tips, zowel voor de amateur als voor de wannabe-professional. Hoe creëer je de juiste aroma‘s? Hoe lang mag een biefstuk garen? Welke kolen houden het vuur onder controle? Hoe grill je groentjes? En luister vooral verder tot deze: hoe maak je je rooster op amper 20 seconden (!) perfect proper? “Barbecue, dat is eten met je neus”, is de leuze van Peter. Maar in dit geval: ook een beetje met je oren. Smakelijk!

LEES OOK