Belgische meisjes succesvol in dubbel op Wimbledon: na Elise Mertens ook Greet Minnen en Alison Van Uytvanck naar tweede ronde

 

 ©  ISOPIX

Greet Minnen en Alison Van Uytvanck hebben zich donderdag voor de tweede ronde van het dubbelspel geplaatst op Wimbledon. Het paar won in 1 uur en 26 minuten met tweemaal 6-4 van de Amerikanen Emina Bektas en Quinn Gleason.

Maarten VanhoofBron: BELGA

Het is de derde keer dat Minnen en Van Uytvanck de tweede ronde bereiken op een Grand Slam. In 2019 deden ze dat ook op Wimbledon, vorig jaar op Roland-Garros. Om een plaats in de achtste finales nemen ze het op tegen de Slovaakse Viktoria Kuzmova en de Nederlandse Aratxa Rus, die het Britse wildcardpaar Naomi Broady/Jodie Burrage met 6-2 en 7-6 (7/3) uitschakelden.

Ook Mertens door

Eerder op de dag plaatste ook Elise Mertens zich met de Taiwanese Hsieh Su-Wei voor de tweede ronde. Dat via een 7-5, 6-2 zege tegen de Russische Vitalia Diatchenko en de Kazachse Galina Voskoboeva. De Japanse Misaki Doi en de Zwitserse Viktorija Golubic zijn de volgende tegenstanders voor Mertens en Hsieh, derde reekshoofd op het Londense gras. Doi en Golubic knokten zich donderdag met 6-2, 2-6 en 8-6 voorbij de Russische Ekaterina Alexandrova en de Chinese Wang Yafan.

Mertens won dit jaar al het Australian Open. Dat deed ze met de Wit-Russische  Aryna Sabalenka. Hsieh is titelverdedigster op Wimbledon. In 2019 won ze het grasgrandslam aan de zijde van de Tsjechische Barbora Strycova.In 2013 triomfeerde ze al een eerste keer met de Chinese Peng Shuai.

LEES OOK

Nu in het nieuws