Wordt Niels Destadsbader na zanger, presentator en acteur straks ook ‘De slimste mens’? “De Lukaku van de Vlaamse showbizz”

 

 ©  rr

Na Sandra Bekkari, Laura Tesoro en Dorian Liveyns kan Erik Van Looy weer uitpakken met een knappe naam voor ‘De slimste mens ter wereld’. Zanger, presentator en acteur Niels Destadsbader schuift aan in de oranje zeteltjes.

Verovert hij de titel van De slimste mens ter wereld? De kans bestaat want zanger, presentator en acteur Niels Destadsbader is de nieuwste toevoeging aan het lijstje kandidaten van Erik Van Looy voor het komende seizoen. “Niels is een beetje de Romelu Lukaku van de Vlaamse showbizz”, zegt de quizmaster. “Hij kan gewoon alles en doet dat ook nog eens op een ongelofelijk hoog niveau. Het is een heel straffe presentator, acteur én zanger samengebald in 1 superkandidaat. Dat gaat wat geven in het najaar. Ik denk dat we ons heel goed gaan amuseren. We zullen dan ontdekken wat hij waard is als quizzer, maar ik ben er zeker van dat het niet snel o-ver-over zal zijn.”

Het is de eerste deelname van Destadsbader aan de Play4-quiz. “Ik weet alvast dat de studio’s in Vilvoorde zijn”, zegt hij. “De rest moet ik nog instuderen.” (lacht) Al kan hij misschien rekenen op zijn eigen ervaring als presentator van spelprogramma’s. Bij VTM presenteerde hij onder meer The wall, Is er wifi in Tahiti? en Ligt er flan op de Mont Blanc? Ook op sport zou hij wel eens goed kunnen scoren. Destadsbader is immers een grote voetbal- en basketbalfan. Mochten er nog hiaten zijn in zijn kennis, dan heeft hij nog even tijd om zich voor te bereiden tot de opnames later in het najaar van start gaan. Al zal dat moeten wachten tot na zijn drukke zomer met optredens.

LEES OOK. ‘De slimste mens’: Erik Van Looy maakt eerste drie kandidaten bekend

Destadsbader is al de vierde kandidaat die heeft toegezegd voor het nieuwe seizoen van het Play4-programma. Hij zal er aanschuiven in de stoeltjes naast zijn The voice-collega Laura Tesoro, chef-kok Sandra Bekkari en musicalacteur Dorian Liveyns. Die laatste zal in de jury zijn verloofde James Cooke terugvinden. Er wordt een opvolger gezocht voor Slimste mens Cathérine Van Eylen. (eadp)

LEES OOK