Vliegtuig gaat neer voor de kust van Honolulu, twee piloten gered

 ©  AFP

Een vrachtvliegtuig van Boeing is vanochtend gecrasht voor de kust van Honolulu. Volgens de eerste berichten had het vliegtuig motorproblemen. De twee inzittende piloten zouden de crash overleefd hebben.

Het vliegtuig was onderweg van Maui naar Honolulu maar zo’n 3 kilometer verwijderd van de luchthaven Kalaeloa kreeg het vliegtuig motorproblemen. “Nadat de piloten dit gemeld hadden, probeerden ze terug te keren. Uiteindelijk moesten ze een noodlanding maken”, klinkt het bij de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

De piloot kon er dus nog voor zorgen dat het vliegtuig in het water belandde. De twee piloten aan boord zouden de crash overleefd hebben, bevestigt het FAA. Eén van hen werd door de kustwacht opgepikt en naar het ziekenhuis gebracht. Het zou gaan om het type 737, een ouder passagierstoestel dat op termijn omgebouwd werd voor vrachtvluchten.

Het is het zoveelste incident met een Boeing vliegtuig. Twee weken geleden belandde een stilstaand toestel nog op zijn neus op de tarmac op de luchthaven van Heathrow.

LEES OOK. In drie jaar met drie toestellen problemen: nog meer turbulentie bij Boeing door nieuw luxueus vliegtuig

 (nba)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten