Stig Broeckx wil opnieuw koersen: “Hij gaat proberen 30 kilometer te fietsen tijdens toertocht”

 ©  Kris Van Exel

Stig Broeckx blijft stappen zetten. De onfortuinlijke ex-profrenner gaat binnenkort terug op de koersfiets zitten.

Vincent Van GenechtenBron: 1limburg.nl

Broeckx viel in de Baloise Belgium Tour van 2016 bijzonder zwaar. De renner lag wekenlang in coma, maar heeft intussen een hele lange weg richting een normaal leven afgelegd. Een leven als prof zit er niet meer in, maar Broeckx wil binnenkort wel nog eens een koers rijden.

“Hij heeft vorig jaar aangegeven dat hij ambassadeur wil zijn voor ons fonds”, aldus neuroloog Marcel Aries van het Academisch Ziekenhuis van Maastricht. “Hij steunt ons dus in onze werking. Een volgende stap in zijn revalidatieproces is dat hij opnieuw een groot stuk wil gaan fietsen. Op 11 september is er de toertocht ‘De Hel van de Kempen’, die vanuit Dessel vertrekt, en hij gaat daar proberen om 30 kilometer mee te fietsen.”

Broeckx maakte op zijn Instagram-pagina al reclame voor de wedstrijd, die bestaat uit vier afstanden: 74km, 93km, 122km en 146km. Hij is betrokken bij het Maastrichtse project Hersenstrijd, dat streeft naar meer aandacht voor hersenletsel op de dienst intensieve zorgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt