REACTIES. Pogacar voelde dat zijn moment was aangebroken, Benoot onder de indruk: “Reclame voor het wielrennen”

 

 ©  AP

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  AFP

1 / 3

De eerste bergetappe in deze Tour zorgde voor heel wat stof tot napraten. De stuntzege van Dylan Teuns, de demonstratie van Tadej Pogacar, de tweede plek van Wout van Aert in de stand en Mathieu van der Poel die zijn gele trui moest afgeven...

LEES OOK. Dylan Teuns wint heroïsche Alpenrit, almachtige Tadej Pogacar pakt gele trui over van Mathieu van der Poel

LEES OOK. Dylan Teuns emotioneel na straffe ritzege: “Voor mijn grootvader, die net voor de Tour stierf”

Tadej Pogacar: “Ik voelde dat het moment was aangebroken”

“Dit was een goede werkdag. Beter dan vrijdag”, stelde de nieuwe geletruidrager Tadej Pogacar. “Ik denk dat zowel mijn ploeg als ikzelf bewezen hebben dat we wel sterk zijn. We hadden vooraf geen plan. Onder de koers zelf heb ik beslist om mijn verantwoordelijkheid te nemen. Overal waren er renners. Het was een harde werkdag, ik voelde me goed in dit weer. En dan zei ik tegen mijn ploegmaten: laten we de koers maar openbreken. Costa, Formolo en McNulty deden het fantastisch en dan heb ik het geprobeerd. En ik heb dat vastgehouden tot de streep. Vrijdag dacht de tegenstand ons als ploeg te breken, maar dat is niet gelukt. Ik denk dat ze toch zelf wat aangetast waren door de etappe van gisteren en de regen van vandaag. Ik zag dat Ineos-Grenadiers niet echt op topniveau was. Ze deden gisteren in het slot van de rit veel werk. Echt, ik hou van dit weer. Ik dacht ineens: dit is het moment. En ik ben vertrokken”, legde de Sloveense heerser simpelweg uit.

Pogacar gaf op de vraag van de journaliste van France Télévisions toe dat ook hij zwakke punten heeft. “Maar ik heb momenteel super goede benen. We zien wel wat er de volgende dagen gebeurt. Misschien heb ik zelf ook zwakkere momenten.” (hc)

Tiesj Benoot: “Ik heb wel genoten van Pogacar”

“Ik ben nu al beter dan vooraf gedacht. Het was een zeer lange koers. In de afdaling van de eerste col van eerste categorie ben ik weggereden, maar ik ben nog niet 100 procent. Het gaat wel beter en beter, zeker na gisteren. Ik hoop nog volledig te herstellen en dan zullen er nog wel kansen komen voor vluchters. Ik hoop nu vooral op een goede rustdag.”

“Ik heb wel genoten van Pogacar. Dit is reclame voor het wielrennen. Vandaag was het ieder voor zich voor de klassementsrenners. Ik ben benieuwd hoe het nog gaat lopen. Het klassement ligt nog niet in een definitieve plooi, maar de verschillen zijn wel al navenant. Je kan het niet meer voorspellen.” (mvh) (vml)

LEES OOK

Nu in het nieuws