Scheidsrechter die slechte beurt maakte bij Rode Duivels opnieuw in het oog van de storm (samen met spits van AA Gent)

 

Oekraïne kon zaterdag geen vuist maken tegen Engeland en werd na een 0-4-nederlaag uitgeschakeld op het EK. Toch zorgde één van hen voor wat ophef, samen met scheidsrechter Felix Brych.

Vincent Van Genechten

Het gaat over niemand minder dan Roman Yaremchuck. De spits van AA Gent had dorst en maakte tijdens een drankpauze ervan gebruik om wat vocht tot zich te nemen. Alleen… hij deed dat samen met Brych, de man die niet bepaald zijn sterkste optreden had tijdens België - Portugal.

De twee deelden zowaar een waterflesje, waarvan het beeld meteen de voetbalwereld rondging. Er werden heel wat vragen gesteld over het feit of dit wel mag volgens de strenge coronaregels op het Europees kampioenschap.

 

Brych werd intussen door de UEFA aangeduid als spelleider voor de eerste halve finale op het EK tussen Italië en Spanje, dinsdag om 21u00 in Wembley in Londen.

Op dit EK floot Brych tot dusver vier wedstrijden, waarvan twee met de Rode Duivels: de groepswedstrijden Nederland-Oekraïne en Finland-België, de achtste finale België-Portugal en de kwartfinale Oekraïne-Engeland.

Brych is bezig aan zijn tweede EK, na 2016. Hij was er ook al bij op twee WK’s (2014 en 2018).

LEES OOK. Wellicht dinsdag pas duidelijkheid over blessure De Bruyne, EK van Hazard kan voorbij zijn: “Ref had ons beter moeten beschermen”

SJOTCAST EK #17. “Thomas Vermaelen, Thibaut Courtois, Axel Witsel: dit was de overwinning van de stille helden”

LEES OOK

Nu in het nieuws