Anna van der Breggen boekt tweede ritzege in Giro Donne

 ©  ISOPIX

Anna van der Breggen heeft haar tweede ritzege beet in de Giro Donne, de vroegere Giro Rosa. De Nederlandse wereldkampioene haalde stevig uit in de klimtijdrit van 11,2 km en legde het parcours 1:06 sneller af dan haar landgenote en ploegmate Demi Vollering. Ze verstevigt daarmee haar leidersplaats in het klassement.

Bron: BELGA

Tegen de Nederlandse hardrijdster, die als laatste aan de bak mocht vanwege haar leidersplaats in het algemeen klassement, viel weinig te beginnen in deze klimtijdrit die 521 hoogtemeters telde. Grace Brown mocht een tijdlang de hotseat warm houden, maar toen Demi Vollering, derde in het klassement, over de finish kwam moest ze plaats ruimen nadat die 11 seconden sneller reed. 

De winnares van Luik-Bastenaken-Luik reed weliswaar een knappe chrono, maar tegen de wereldkampioene tegen de klok bleek ze een maatje te klein en moest ze vrede nemen met een tweede plek. Een tweede ritzege dus voor VDB in deze Giro, haar tweede op de tijdritfiets dit jaar nadat ze zich eerder tot Nederlands kampioene tegen de klok kroonde voor Ellen van Dijk.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten