Vlucht vertraagd door verstekelingen: vogels moeten van boord gejaagd worden

Bron © CNN

Archiefbeeld. Foto: AFP

Een vlucht van het Hawaïaanse eiland Maui naar Newark in de Amerikaanse staat New Jersey liep afgelopen weekend vertraging op nadat enkele verstekelingen werden ontdekt. Meerdere vogels bleken in de cabine geraakt te zijn.

Reisjournalist Zach Honig tweette vanop het vliegtuig dat hij verwittigd was dat zijn vlucht iets later zou vertrekken omdat “we extra tijd nodig hebben om klanten op deze vlucht te helpen”. “Maar wacht tot je ziet WIE die klanten zijn”, schreef Honig.

Daarna postte hij video’s van hoe de passagiers ingelicht werden dat enkele vogels aan boord waren en hoe bemanningsleden probeerden de diertjes uit het toestel te leiden. Uiteindelijk vlogen de vogels door de deur naar buiten, waarna de vlucht met zo’n 25 minuten vertraging veilig kon vertrekken.

De luchtvaartmaatschappij United Airlines reageerde ludiek op Honigs tweets: “We dachten al dat ze er wat louche (seedy: woordspeling op zaad, red.) uit zagen toen ze ons hun instapkaart gaven, maar ze hadden onberispelijke (im-peck-able: woordspeling op pikken, red.) vermommingen aan.”

Door adb
AANGERADEN