Hard verdict na een stevige tijdrit: Anna van der Breggen zorgt ervoor dat 12 (!) rensters Giro moeten verlaten

 ©  BELGAIMAGE

De tweede ritzege van Anna van der Breggen in de Giro Donne, de vroegere Giro Rosa, ging gisteren niet onopgemerkt voorbij. Met haar fenomenale tijdrit - na 11 kilometer was ze maar liefst 1’06” sneller dan de tweede - zorgde de Nederlandse ervoor dat twaalf rensters buiten de tijdslimiet finishten.

Maarten VanhoofBron: Wielerflits

De wedstrijdjury was onverbiddelijk en haalde het twaalftal dan ook uit koers. De ongelukkigen luisteren naar de namen van Elizabeth Holden, Holly Breck, Sandra Alonso, Sheyla Gutierrez, Chiara Consonni, Caris Cosentino, Elise Vander Sande, Iurani Blanco, Ariana Gilabert, Maëlle Grossetete, Francesca Balducci en Michela Balducci.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vooral voor het team Bizkaie-Durango was er slecht nieuws. Met Holden, Alonso, Blanco en Gilabert ziet de Spaans-Baskische wielerformatie maar liefst vier van haar rensters naar huis gestuurd. En dat met nog zes dagen koers op de teller.

Van der Breggen zelf is zich van geen kwaad bewust na haar exploot van gisteren. Zo blikt ze op Instagram tevreden terug op haar tijdrit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten