Reese Witherspoon tipt wondermiddeltje voor stralend haar … en het staat misschien gewoon in je keuken

 

 ©  ISOPIX

De Amerikaanse actrice Reese Witherspoon (45) zweert bij kokosnootolie als middel om gezonde lokken te krijgen. “Neem er een grote lepel van en masseer de olie in je lokken. Werk vanaf het midden van je haar naar de puntjes toe”, zei ze in een interview met lifestylesite Redbook. Een echt wondermiddel of niet? We vroegen het aan BV-kapper Jochen Vanhoudt.

Hanne Vandenweghe

Kokosnootolie is blijkbaar niet alleen geschikt om te verwerken in je granola en andere gerechten. Reese Witherspoon wrijft het kleverige goedje, te vinden aan een schappelijke prijs in de meeste supermarkten, in haar blonde haren. Ze is trouwens niet de enige … Naar verluidt doen Emma Stone, Miranda Kerr en Gwyneth Paltrow net hetzelfde om gezonde, volumineuze lokken te bekomen.

Een wondermiddel dat zonder het te weten al jaren een vaste plek heeft in de keukenkast? Volgens BV-kapper Jochen Vanhoudt hoef je het niet naar de badkamer te verplaatsen. “Kokosolie heeft geen enkel speciaal effect op haar. Vergelijk het gerust met een klontje boter op je haar uitsmeren, dat doet ook niets bijzonders. In kokosolie zit namelijk niets om de schubben van de haren te doen sluiten, wat een natuurlijke glans kan boosten. Zeker, je zult een (vettig) glanslaagje verkrijgen en met wat geluk kam je jouw haren ook vlotter door, maar als je de olie uitspoelt, zijn er geen blijvende voordelen voor de gezondheid van je lokken.”

De kapper zou kokosolie als haarproduct dus zeker niet aanraden, maar als je toch popelt om de truc van Reese Witherspoon zelf te proberen, gebruik dan een minimale hoeveelheid en blijf ver weg van je hoofdhuid als je geen vettige, zware, in elkaar gezakte coupe wil. Let wel: een druppeltje olie, specifiek ontwikkeld voor haarverzorging kan je haar wél voortreffelijk verzorgen. Zo zal haarolie bij miezerig weer statische elektriciteit in de coupe tegengaan. “Ga altijd voor haarolie met herstellende werking”, geeft Vanhoudt nog mee.

LEES OOK