Lorena Wiebes sprint naar negende seizoenszege in Giro Donne

 

 ©  photo Marc Van Hecke

De Nederlandse Lorena Wiebes (Team DSM) heeft dinsdag de vijfde etappe gewonnen van de Ronde van Italië voor vrouwen (2.Pro). Ze was in een groepssprint sneller dan de Deense Emma Norsgaard en de Nederlandse Marianne Vos.

Bron: BELGA

De vlakke etappe van 122 kilometer tussen Milaan en Carugate was de eerste sprinterskans van deze Giro Donne. Zes rensters kleurden de dag met een traditionele lange vlucht: Matilde Vitillo, Noemi Eremita, Silvia Zanardi, Maria Novolodskaya, Giorgia Vettorello en Federica Piergiovanni. Novolodskaya hield stand tot minder dan vier kilometer voor de finish.

Maar aan het einde kwam de verwachte groepssprint er toch, en daarin zette de trein van Team DSM sprintster Wiebes prima af. De 22-jarige Nederlandse maakte dat werk af met brio, goed voor haar negende zege van het seizoen. Wiebes won dit jaar op Belgische bodem ook al de Scheldeprijs, de GP Eco-Struct, Dwars door de Westhoek, de Flanders Diamond Tour en een etappe in de Lotto Belgium Tour.

De Nederlandse rozetruidraagster Anna van der Breggen (SD Worx) finishte in het peloton en blijft met erg ruime voorsprong aan de leiding van het algemene klassement. Woensdag wacht haar en haar collega’s een golvende etappe van 155 kilometer in en om Colico.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten