Nintendo kondigt nieuwe Switch-console met beter scherm aan

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  REUTERS

De Japanse videogamemaker Nintendo gaat een nieuwe versie van zijn spelconsole Switch lanceren. Die heeft een groter beeldscherm (7 in plaats van 6,2 inch) met oleds, die een betere kwaliteit opleveren dan bij lcd-schermen. Daarnaast heeft de opgesmukte versie onder meer nog extra opslagcapaciteit, een betere geluidskwaliteit en een poort voor een netwerkkabel.

jvhBron: BELGA

Nintendo heeft tot nu toe sterk kunnen profiteren van de coronapandemie, die gaming een enorme boost heeft gegeven. In het boekjaar dat eind maart eindigde gingen er bijna 29 miljoen exemplaren van de Switch over de toonbank, een stijging met 37 procent. Ondertussen ondervindt het Japanse concern ook wel de gevolgen van het wereldwijde tekort aan computerchips, waardoor het zijn verkoopdoel voor de Switch voor het lopende jaar op 25,5 miljoen heeft gezet.

De nieuwe versie van de Switch zal op 8 oktober uitkomen. Voor de Verenigde Staten geldt een aanbevolen verkoopprijs van 349,99 dollar. Hoeveel er zal moeten worden neergeteld in euro voor de draagbare console, is nog niet bekend.

LEES OOK

Nu in het nieuws