Onenigheid tussen Belgisch toptalent Ilan Van Wilder en Team DSM: “De ploeg heeft blijkbaar andere plannen met hem”

 

 ©  photo Marc Van Hecke

Ilan Van Wilder is momenteel in discussie met Team DSM . Het 21-jarige wielertalent zou dan toch niet de Vuelta mogen rijden.

Bram Vandecapelle, Vincent Van Genechten

Van Wilder is aan zijn tweede seizoen bezig bij Team DSM, waar ook Tiesj Benoot actief is. Vorig seizoen mocht hij de Vuelta rijden, maar moest hij opgeven in de eerste etappe. Dit jaar was hij uitstekend op dreef. Hij werd tiende in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali en zestiende in de Tour de Romandie met een vierde plek in de slottijdrit. Daarna reed hij naar een vijfde plek in de tijdrit van de Dauphiné en werd hij vierde op het BK tijdrijden.

Maar er zijn momenteel problemen tussen Van Wilder, die bij de Nederlandse formatie nog vastligt tot 2022, en de ploeg. Volgens Wielerflits zou onze landgenoot niet over hetzelfde materiaal kunnen beschikken als verschillende van zijn ploegmakkers. Er zou zelfs sprake zijn van ontbinding van het lopende contract van onze landgenoot.

 

 ©  BELGA

Dat doet denken aan de zaak van Marc Hirschi. De Zwitser verliet begin dit jaar Team DSM ondanks een lopende overeenkomst. Dat gebeurde eerder ook al met onder anderen Tom Dumoulin, Marcel Kittel, Edward Theuns en Michael Matthews.

Maar de makelaar van Van Wilder ontkent dit met klem. “Dit klopt niet. Voorlopig is Ilans contract zeker nog niet ontbonden. Dit ligt zelfs niet op tafel op dit moment. We zijn momenteel wel met DSM aan het discussiëren over de Vuelta van dit jaar. Normaal zou Ilan daar mogen rijden, maar de ploeg heeft blijkbaar andere plannen met hem. Ik ga niet zeggen dat er voor Ilan geen interesse is, veel ploegen volgen hem. Maar dat gaat dan over het seizoen 2023, wanneer Ilans contract is afgelopen. Er is momenteel nog geen enkel woord gerept over een contractontbinding.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten