Sterren vinden de weg terug naar Cannes voor prestigieus filmfestival

Jodie Foster: op dag één van Cannes al overweldigd door fotografen. 

Jodie Foster: op dag één van Cannes al overweldigd door fotografen. ©  AFP

Na een schrikkeljaar wegens corona rolde het Filmfestival van Cannes dinsdagavond opnieuw de rode loper uit. Marion Cotillard, Adam Driver én ‘onze’ Angèle, de sterren uit de openingsfilm Annette, sierden de wereldberoemde trappen.

Enkele weken later dan gebruikelijk richt het meest prestigieuze filmfestival ter wereld opnieuw de spots op een mooi rijtje sterren dat de komende tien dagen naar de Côte d’Azur afzakt. Behalve verschillende acteurs uit de musical Annette van Leos Carax – Marion Cotillard, Adam Driver en ook de Belgische zangeres Angèle – toonden ook al de opvallendste juryleden zich op het tapis rouge van het festivalpaleis: regisseur Spike Lee, actrice Maggie Gyllenhaal en zangeres Mylène Farmer, bij ons nog altijd bekend van hits zoals Libertine.

Ook Jodie Foster tekende al meteen present, aangezien zij dit jaar een Gouden Palm voor haar carrière krijgt. Niet dat je per se een prijs moet krijgen om invité te zijn op de openingsavond. Helen Mirren, Andie McDowell, Carla Bruni en Pedro Almodóvar kwamen ‘zomaar’ langs.

 

 ©  REUTERS

De komende dagen arriveert nog een buslading schoon volk om The French dispatch van Wes Craven voor te stellen. Ondanks de nog geldende reisbeperkingen staan Tilda Swinton, Benicio del Toro, Frances McDormand, Timothée Chalamet en Bill Murray op de VIP-lijst. Sean Penn komt Flag day aan de wereld tonen, de film die hij niet alleen regisseert maar waarin hij ook samen met dochter Dylan speelt. Matt Damon heeft dan weer beloofd present zijn voor Stillwater, Tom Roth voor Bergman Island en Charlotte Rampling voor François Ozons Tout s’est bien passé. Cathérine Deneuve ten slotte maakt na haar beroerte van eind 2019 op haar 77ste de comeback van het jaar in Cannes.(jdr)

Adam Driver en Marion Cotillard, de sterren van de openingsfilm, Annette. 

Adam Driver en Marion Cotillard, de sterren van de openingsfilm, Annette. ©  AFP

 

 ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Lees ook