Jeff Bezos nog wat rijker: vermogen naar 211 miljard dollar

 

 ©  BELGAIMAGE

Bron: BELGA

De rijkste mens ter wereld, Jeff Bezos, is nog wat rijker geworden. Zijn vermogen is gestegen naar 211 miljard dollar, nadat het aandeel Amazon dinsdag 4,7 procent won op Wall Street.

Bezos is de oprichter van het technologiebedrijf, en was al die tijd CEO. Pas maandag legde hij die rol opzij. Hij blijft evenwel grootste aandeelhouder en voorzitter van de onlinewinkelreus. Amazon maakte van Bezos de rijkste mens ter wereld.

De opstoot van het aandeel Amazon deed dat vermogen dus nog wat aandikken, met 8,4 miljard dollar. Aanleiding was de annulering door het Pentagon van een megacontract met Microsoft. Het Amerikaanse ministerie van Defensie trok een streep door de miljardendeal voor het aanbieden van clouddiensten. Het “voldoet niet langer aan de vereisten”, luidt het dinsdag in een mededeling. Het Pentagon lijkt aan te sturen op een nieuw contract waarbij ook internetconcern Amazon aan boord wordt gehaald.

LEES OOK. MacKenzie Scott werd dankzij haar scheiding met Jeff Bezos plots de rijkste vrouw ter wereld, maar geeft nu fortuinen aan strijd tegen coronavirus (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten