Oliver Naesen waarschuwt voor snelle afdaling bij aankomst elfde Tour-etappe: “Gevaarlijk, zeker als er voor de ritzege wordt gereden”

Foto: BELGA

De elfde etappe van de Tour de France, eindigt vandaag met een snelle afdaling. Spectaculair, maar ook gevaarlijk, vindt ook Oliver Naesen (AG2R-Citroën).

LIVE. Volg de 11e etappe hier van start tot finish!

“De aankomst is een beetje macaber”, liet de 30-jarige Belg weten aan VTM Nieuws. “Ik heb de afdaling al op training gedaan, en ik kan je verzekeren dat het echt snel gaat. Als er dan nog voor de ritzege of voor het klassement gereden wordt, kan het nog gevaarlijk worden. Bij zo een afdaling zit je al snel aan 110 kilometer per uur, dus dat is toch vrij stevig”, aldus Oliver Naesen.

Er is deze Tour al heel wat te doen geweest om de veiligheid van de renners. In de vierde etappe, op 29 juni, uitte het peloton nog zijn ongenoegen met een protestactie: zowel bij de officieuze als de officiële start bleef het peloton een minuut stilstaan, en vervolgens werden de eerste 10 kilometer van de etappe aan een slakkentempo gereden.

Het volledige parcours van de elfde etappe:

Door Thomas Cami
AANGERADEN