Disneyland Parijs verbiedt vrouw om borstvoeding te geven “omdat ze andere klanten choqueert”

 

 ©  Kees van de Veen , rr

Disneyland Parijs heeft zich dinsdag verontschuldigd nadat medewerkers in het pretpark een vrouw hadden gevraagd om te stoppen met het geven van borstvoeding in het openbaar. “We betreuren deze situatie ten zeerste en bieden nogmaals onze oprechte excuses aan de betrokken moeder aan. Dat verzoek is niet in overeenstemming met onze interne regelgeving en onze waarden”, aldus het bedrijf op Twitter. “Er zijn geen beperkingen op borstvoeding in Disneyland Parijs”, klinkt het.

jvh

Medewerkers van het pretpark hadden zondag “een moeder verhinderd om haar twee maanden oude baby borstvoeding te geven, omdat ze op die manier de andere klanten zou choqueren!”, klonk het verontwaardigd op Twitter. Disneyland reageerde maandag in eerste instantie door te wijzen op het bestaan van “het babyverzorgingscentrum, voorzien van geschikte en comfortabele uitrusting zoals speciale borstvoedingszitjes”.

Maar die lauwe reactie viel niet in goede aarde bij de Franse minister van Burgerschap Marlène Schiappa, die op het park erop wees dat “een baby borstvoeding geven geen misdaad is. Dat je speciale voorzieningen hebt, is leuk. Maar we beslissen niet waar en wanneer een baby honger zal hebben”, klonk het. “Begin moeders dan ook niet te stigmatiseren, het is zo al moeilijk genoeg. Dank bij voorbaat.”

Nu heeft Disneyland Parijs zich dus geëxcuseerd voor het incident.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

bekijk ook

Jonge vrouw krijgt gratis T-shirt in Disney World omdat personeelsleden haar outfit ongepast vinden

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten