Norsgaard wint sprint na ‘rondje Comomeer’, Van der Breggen blijft leidster in Giro

 

 ©  Foto Marc Van Hecke

De Deense Emma Norsgaard (Movistar) heeft woensdag de zesde etappe van de Ronde van Italië voor vrouwen (2.Pro) gewonnen. Ze haalde het na een etappe van 155 kilometer rondom het Comomeer in de pelotonsprint.

Bron: BELGA

Op de golvende wegen op de boorden van het meer gaat het de hele tijd op en af, en dat inspireerde Elisa Longo Borghini en Ashleigh Moolman tot een vroege vlucht. Twee vrouwen met naam, die meer dan twee minuten wisten weg te rijden van het peloton. Maar door het werk van Team DSM en Team Jumbo-Visma werden de twee weer gegrepen op dertien kilometer van de finish.

Ondanks een late uitvalspoging van Sarah Roy en Tiffany Cromwell werd het toch een sprint, en daarin toonde Norsgaard zich de snelste. De amper 21-jarige Deense verzamelde nog tweede plaatsen bij de vleet tijdens het voorbije voorjaar, maar is intussen toch al toe aan haar zesde zege van het seizoen. De Amerikaanse Coryn Rivera werd tweede, de Nederlandse Marianne Vos derde.

De Nederlandse Anna van der Breggen (SD Worx) blijft bovenaan het algemene klassement, met 2:51 voorsprong op haar dichtste achtervolgster Moolman. Er staan nog vier etappes op het programma. Donderdag wacht een tocht door de heuvels.

LEES OOK

Nu in het nieuws