Bijltjesdag voor de Belgen in de Tour, Tiesj Benoot hoopt dat hij Tokio haalt: “De blessures zijn niet superzwaar”

 

 ©  BELGA

Tiesj Benoot (DSM), Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) en Victor Campenaerts (Team Qhubeka NextHash) zijn woensdag tijdens de elfde etappe uit de Tour de France gestapt. De eerste twee gaven er nog voor de eerste beklimming van de Mont Ventoux de brui aan.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“Ik heb te veel last van mijn blessures die ik opliep in de eerste week”, zei Benoot over zijn opgave. “Ik ga er alles aan doen om op mijn best aan de start te kunnen staan van de Olympische Spelen.”

Benoot kwam ten val in de eerste week in de eerste rit en ook nog twee keer in de derde etappe. “Ik blijf kampen met de naweeën van die tuimelpertes Ik had gehoopt dat ik me beter ging voelen na de rustdag. Afgelopen weekend had ik er in de bergen heel veel last van en na de rustdag is het alleen maar erger geworden en dat heeft nu zijn tol geëist.”

De Gentenaar heeft pijn in zijn hamstrings en aan de heup. “De blessures zijn niet superzwaar”, heeft de kopman van Team DSM de indruk. “Ik vermoed dat een paar dagen rust en behandeling wel zal volstaan om te herstellen, maar het is natuurlijk wel een teleurstelling om de Tour te verlaten op deze manier. Ik hoop dat dit mijn deelname aan de Spelen niet in het gedrang brengt en ik ga er alleszins alles aan doen om daar gewoon op mijn best aan de start te kunnen verschijnen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Victor Campenaerts moest de strijd staken tijdens de elfde etappe in de Tour de France. De werelduurrecordhouder had zondag in de vorige bergrit al moeite om de tijdslimiet te halen. Toen hij woensdag in de rit over twee keer de Ventoux op een half uur bengelde, hield hij het voor bekeken.

De Duitser Tony Martin (Jumbo Visma) verdween woensdag na een valpartij uit de wedstrijd en ook de Brit Daniel McLay en de Fransman Clément Russo (Arkéa Samsic) en de Australiër Miles Scotson (Groupama-FDJ) stapten af. Groupama-FDJ heeft nu nog slechts vier renners in koers.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten