Club Brugge zonder Vanaken en Sobol in Supercup, Mata pikt eerstdaags aan bij de groep

 ©  BELGA

Hans Vanaken zal er niet bij zijn tijdens de Supercup op 17 juli tegen Genk. De Rode Duivel krijgt nog een extra paar dagen vakantie na het EK, en zal ook niet op de ploegfoto staan, net als Sobol.

Vanaken heeft volgende week nog vrij na het EK met de Rode Duivels en zal ook niet op de officiële ploegfoto staan, die op donderdag, twee dagen voor de match tegen Genk, genomen wordt. De Supercup van zaterdag komt dus te vroeg. Vanaken zou wel moeten terugkeren voor de competitiestart, een weekje later tegen Eupen op 25 juli. Voor Sobol, die met Oekraïne het EK speelde, geldt hetzelfde.

Bij Club Brugge kan men wél stilaan uitkijken naar de terugkeer van Clinton Mata tijdens de groepstraining. De rechterflank werd vorige week woensdag van het veld getrapt tijdens een oefenpartij tegen Lokomotiva Zagreb en moest een week individueel werken. Voor de oefenwedstrijd tegen Zulte Waregem liep de Belgische Angolees intensief rond het oefenveld in het Belfius Basecamp: zijn blessure lijkt verleden tijd. Eerstdaags pikt hij aan bij de groep, zodat de Supercup van volgende week zaterdag 17 juli geen probleem zal zijn.

 (Junior Verbeeke)

Aangeboden door onze partners