Victor Campenaerts stapte met mooie ervaring uit de Tour: “Blij dat ik tot bij mijn pa ben gereden”

 

Victor Campenaerts gaf gisteren op in de Tour. Geen verrassing nadat hij zondag naar eigen zeggen al “smerige trukken” nodig had om de tijdslimiet te halen.

Campenaerts heeft al de Giro in de benen en voelde de voorbije dagen dat het op is: “Ik ben een Fiat Panda die af en toe eens 8000 toeren kan halen, maar nooit de hele tijd na elkaar. Als ik dat te lang moet doen, blaas ik mijn motor op. Voor andere renners – de Lada’s die de hele tijd aan drieduizend toeren rijden – is de combinatie Giro-Tour, misschien wel haalbaar, maar voor mij niet.”

Campenaerts stapte gisteren uit de koers op drie kilometer van de top van de eerste keer Ventoux, waar zijn vader Gino aan de kant van de weg stond. Betekenisvol, want op zijn veertiende – toen Campenaerts nog zwemmer was – had hij al eens samen met zijn vader de Ventoux beklommen. “Ik wist dat mijn pa daar zou staan”, aldus Campenaerts. “Ik hoopte om daar in de gruppetto toe te komen, maar dat lukte niet. Vlak voor de voet lag de bevoorrading en veel renners uit mijn groep - onder andere Benoot en Van der Sande – stapten daar uit koers. Ik moest in mijn eentje naar boven rijden, wat een stevige inspanning was, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Met mijn pa boven en al die Belgische fans langs de kant was het een mooie ervaring.”

Campenaerts begroette zijn vader, reed nog door tot aan de top, maar daalde daarna af richting teambus. Vandaag rijdt hij samen met zijn vader terug naar België. (jpdv)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten