Intense beelden bewijzen dat Wout van Aert zichzelf écht verbaasde tijdens triomf in de Tour: “Ik zei geen echte bergrit!”

“Ik had voor de Tour echt niet verwacht om deze rit te winnen”. Dixit Wout van Aert nadat hij de elfde rit won, een etappe met twee beklimmingen van de Mont Ventoux. Dat hij de waarheid sprak, wordt duidelijk in een video van zijn team Jumbo-Visma.

LEES OOK. Wout van Aert kan haast niet geloven dat hij Tourrit met de Ventoux won: “Dit is misschien wel mijn mooiste zege ooit”

LEES OOK. Vrouw Sarah en zoon Georges genieten van zege Wout van Aert: “Ik heb Georges in de finale moeten wakker houden, dit moest hij live meemaken”

Daarin zien we een kort stukje uit een teamvergadering op de rustdag van maandag. Van Aert stelt dat hij graag voor etappewinst wil gaan, maar: “Niet in een bergrit”. Waarop al lacherig wordt geantwoord: “De Ventoux-rit?”. “Ik zei: geen echte bergetappe”, countert de Belgische kampioen.

Flash forward naar woensdag. Van Aert is mee in de goeie ontsnapping en ontbindt zijn duivels op de tweede beklimming van de mythische col in de Provence. Hij wordt enthousiast aangemoedigd vanuit de volgwagen. “We winnen de mooiste etappe van de Tour”, klinkt het.

De beelden:

Extra beelden van zijn viering na de finish:

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN