Drie doden bij explosie tijdens onderhoud van oliepijplijn in Iran

Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. ©  BELGAIMAGE

Bron: BELGA

Drie mensen die onderhoudswerken aan het uitvoeren waren aan een oliepijplijn in het westen van Iran zijn dinsdag omgekomen bij een explosie. Dat meldt Shana, het officiële agentschap van het Iraanse ministerie van Petroleum.

Het drama gebeurde in de provincie Ilam in een installatie van NIOC, het staatsoliebedrijf van Iran. Er vielen ook vier gewonden.

“De explosie vond plaats tijdens het onderhoud van een pijplijn van 20 inch (zo’n 51 cm, red.) die olie brengt van het olieveld van Cheshmeh-Khosh tot Ahvaz”, de hoofdstad van de nabijgelegen provincie Khouzestan. Volgens het agentschap gebeurde het incident bij het begin van de veegoperatie. Dergelijke operaties worden meestal uitgevoerd met een schraper met een eigen voortstuwingssysteem.

In Iran vinden wel vaker industriële ongevallen plaats. Vanwege de spanningen tussen Iran en Israël zien sommigen in elk incident een opzettelijke daad van de Israëlische geheime diensten. Anderen menen dan weer dat de ongevallen gebeuren omdat de Amerikaanse sancties de onderhoudswerken van de installaties belemmeren.

LEES OOK

Nu in het nieuws