Peter Sagan stapt met kniepijn uit de Tour: “Vanochtend kon ik zelfs niet opstaan uit bed”

 

 ©  EPA-EFE

Peter Sagan is vandaag niet van start gegaan in de twaalfde etappe van de Tour. De Slovaak van Bora-hansgrohe heeft te veel last van zijn knieblessure, die hij opliep nadat hij in de derde etappe in volle massasprint ten val kwam samen met Caleb Ewan. Deze laatste verliet de Tour onmiddellijk, maar nu ziet dus ook de drievoudig wereldkampioen zich gedwongen om de Tour te verlaten.

Bram Vandecapelle en Maarten Vanhoof

LEES OOK. (+) Komt het nog goed met Peter Sagan in deze Tour? “Hij mikt nog steeds op groen”

“Dit is de beste beslissing voor mijn gezondheid”, zei Sagan, die net als Mathieu van der Poel enkele dagen geleden naar de start kwam om zijn opgave toe te lichten. “Ik kan simpelweg niet meer trappen en mijn knie plooien. Na de crash met Caleb Ewan in de derde etappe had ik last van mijn knie en mijn huid. Maar op dat moment was alles nog goed. Het was toen al wel pijnlijk, maar nog niet zoals vandaag.”

“Twee dagen geleden, in de sprintetappe, stootte ik mijn knie echter aan het stuur. Vanaf dat moment is mijn knie ontstoken geraakt. Gisteren had ik al veel pijn, maar kon ik de etappe nog wel uitrijden. Ik hoopte dat het vandaag beter zou gaan, maar vanochtend kon ik zelfs niet opstaan uit bed.”

Olympische Spelen

Aan zijn verdere plannen na de Tour wil Sagan nog niet denken. “Mijn eerste doel is om de kniepijn te doen verdwijnen. Ik hoop dat het binnen een paar dagen al wat beter gaat. En als alles oké is, ga ik voor de Olympische Spelen. Ik doe mijn best om er aan de start te staan. Dat is zeker nog mogelijk.”

“Maar nu ben ik natuurlijk teleurgesteld omdat ik de Tour moet verlaten. Ik ben ook teleurgesteld voor het team. Ik wou Wilco Kelderman nog helpen voor het klassement. Blessures horen nu eenmaal bij het wielrennen. Soms gaat het goed, soms niet.”

Sagan toont zijn dikke rechterknie 

Sagan toont zijn dikke rechterknie ©  Bram Vandecapelle

LEES OOK

Nu in het nieuws