Eerste Zomerkwartier is schot in de roos: “Nu aftellen richting Pukkelpop”

 ©  Raymond Lemmens

Hasselt -

Een dubbele bis illustreerde hoe ‘klaar’ Hasselt was voor een eerste echte ‘coronaproof’ topband. Bazart greep naar de keel tijdens het eerste Zomerkwartier, maar vooral de fans schreeuwden hun stembanden schor. “Hasselt verdient dit”, vindt Chokri Mahassine.

Christof Rutten en Dirk Jacobs

Mathieu Terryn bewees hoe graag hij een podium, en dan al zeker in Hasselt, wel ziet. “Tot in augustus, in de tuin van nonkel Chokri”, blies hij de tent in. Halfweg het terrein genoot Chokri van een optreden van A tot Z. “Je hebt gelijk, dat lukt me niet zo vaak. Hier wilde ik absoluut bij zijn. Als we Muziekodroom weer op de kaart willen zetten, hebben we dit nodig. Het was hoog tijd. De jeugd wacht al te lang om zich te amuseren.”

Voor de Bazartfans was de avond top. “We hebben ze echt al geregeld aan het werk gezien maar nu was het echt flink lang wachten”, zegt Luce Vanmarsenille. “We komen hier om te genieten en dan tellen we af naar Pukkelpop. Wat kijk ik er naar uit.”

 ©  Raymond Lemmens

Lars Duyssens bekijkt dat enigszins anders. “Herexamens trekken een dikke, vette streep door Pukkelpop dit jaar. Dus ben ik superblij met deze concerten. Eindelijk weer samen met vrienden voor een feestje en we zijn qua optredens goed bedeeld in Hasselt.”

Beest

Als toeschouwer is het al raar om weer een dreunende bas in je lijf te voelen. Hoe moet het dan niet voor de band zelf zijn? “Het is exact één jaar geleden dat we nog eens hebben gespeeld” zegt Mathieu Terryn. “Dat was op een van de parkconcerten in Werchter. We hadden ook al lang in de studio gezeten, dus de honger om opnieuw op een podium te staan was sowieso al groot. Corona heeft dat gevoel nog versterkt. Maar je staat natuurlijk voor een publiek dat aan tafeltjes staat. Ik vraag nogal eens graag veel van dat publiek, dus op voorhand is het moeilijk in te schatten hoe het volk dan gaat reageren. Maar het is vooral fijn dat we onze nieuwe nummers eindelijk eens live kunnen spelen. Daar keken we al heel lang naar uit.”

Vandaar de lange soundcheck? Om 15 uur waren ze al bezig, om 18.30 uur – de eerste fans waren toen al aan de hekken aan het wachten - nog. “Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de crew is het al een hele tijd geleden, dus we willen ons goed voorbereiden. Maar muzikaal zijn we er klaar voor”, zegt Simon Nuytten.

 ©  Raymond Lemmens

Koers

Er blijkt echter nog een reden te zijn: de koers. “Oliver is de grootste wielerfan van ons drie. We hebben de laatste kilometers gekeken, hoe Wout Van Aert won na twee keer over de Ventoux. Fantastisch.” En hoe valt die nieuwe drummer, Mario Goossens, mee? “Tja, da’s een beest hé. Die kan trommelen.”

Zoals nonkel Chokri beloofde dikt de affiche van Het Zomerkwartier ondertussen lekker aan, met optredens van onder andere Cellini (16 juli), Marzo Meuris Meerscchaert & Van Lierde (op 15 juli), Millionaire (op 22 juli), Dikke en Freddie Konings (op 30 juli) en Gabriel Rios (op 5 augustus).

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten