Mark Cavendish bewierookt Marianne Vos na “absolute mijlpaal” in Giro: “De beste ooit”

 

 ©  Getty Images

Marianne Vos heeft donderdag voor de dertigste keer in haar carrière een rit in de Ronde van Italië voor vrouwen gewonnen. De 34-jarige Nederlandse van Team Jumbo-Visma was na 109 kilometer aan het eind van de zevende etappe de beste op een oplopende aankomst.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Het profiel van de zevende etappe tussen Soprazocco Di Gavardo en Puegnago Del Garda, met zes lokale ronden en telkens een stevige helling, inspireerde veel rensters tot een vluchtpoging. Onder meer wereldkampioene veldrijden Lucinda Brand en Marta Bastianelli kleurden de wedstrijd met een aanval.

Op de helling die leidde richting de finish, sloegen de Italiaanse Elisa Longo Borghini en puntenleidster Marianne Vos in de slotkilometer een gaatje. De twee bleven net uit de greep van de achtervolgsters, en vanuit het wiel van Longo Borghini knalde Vos met gemak naar haar dertigste ritzege in de Ronde van Italië. Eerder deze Giro won ze ook al de derde etappe.

Mark Cavendish zag de beelden passeren en was vol lof voor Vos. “Tot we volgend jaar een Tour de France voor vrouwen krijgen, is de Giro Donne de grootste rittenkoers ter wereld voor onze vrouwelijke collega’s”, aldus de groenetruidrager. “En Marianne Vos heeft net haar 30ste ritzege geboekt. Dit MOET groot nieuws zijn. Wat een mijlpaal. Ze is op zo veel vlakken een inspiratie voor mij en dat al vele jaren lang. De absolute beste ooit.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Nederlandse wereldkampioene Anna van der Breggen (SD Worx) finishte als derde, en blijft aan de leiding van het algemene klassement. Daarin heeft ze respectievelijk 2:55 en 3:07 voorsprong op haar ploeggenoten Ashleigh Moolman en Demi Vollering, haar eerste achtervolgsters. De Giro Donne eindigt zondag. Vrijdag wacht een vlakke etappe.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten