Vertrekhal Brussels Airport weer vrijgegeven na ontruiming voor verdacht pakket, vertragingen tot twee uur

De vertrekhal van Brussels Airport is weer vrijgegeven, nadat het gebouw tijdelijk ontruimd werd voor de vondst van een verdacht pakket. Ook het nabijgelegen vaccinatiecentrum Skyhall werd tijdelijk ontruimd.

rdb, yb, jvh

Aan een check-in balie in de vertrekhal van Brussels Airport werd donderdagnamiddag omstreeks 16 uur een achtergelaten koffer aangetroffen. Iets wat volgens Brussels Airport de voorbije dagen wel al vaker het geval is. Getuigen spreken van een vrouw die even voordien haar bagage wilde achterlaten bij de apotheek in de vertrekhal, maar die zou niet zijn ingegaan op dat verzoek. Mogelijk gaat het om diezelfde bagage die even later werd aangetroffen aan de check-in balie.

“We willen geen enkel risico lopen en hebben DOVO ter plaatse gevraagd”, klonk het bij een woordvoerder van de federale politie. In afwachting van de komst van een explosievenhond werd aan de (weinige) aanwezigen gevraagd om zich naar buiten te begeven. De ontmijningsdienst van het leger kwam ter plaatse om het verdachte pakket te onderzoeken. Het bleek om een vals alarm te gaan.

Omstreeks 17.40 uur werd de vertrekhal weer vrijgegeven, de passagiers en het personeel werden opnieuw binnengelaten. Brussels Airport laat weten dat er vertragingen zijn van anderhalf tot twee uur, maar dat er geen vluchten worden geschrapt.

 

 ©  Alertes Contrôles

LEES OOK

Nu in het nieuws