Klaar voor historische dubbel? Tadej Pogacar gaat na de Tour ook de Vuelta betwisten: “Ik hoop dat hij niet te moe is”

 

 ©  EPA-EFE

Hij heeft de Tour nog niet volledig binnen, maar Tadej Pogacar denkt al aan zijn volgende uitdaging. De Sloveense ster van UAE Team Emirates gaat later dit jaar ook de Vuelta betwisten.

Vincent Van GenechtenBron: AS, Cyclingnews

Pogacar heeft momenteel al meer dan vijf minuten voorsprong op de nummer twee in het algemene klassement, veteraan Rigoberto Uran. Een tweede opeenvolgende eindzege in de Ronde van Frankrijk lijkt dus dichtbij voor het supertalent, al is Parijs nog ver.

Maar UAE Team Emirates maakte donderdag in de Spaanse krant AS bekend dat Pogacar op 14 augustus aan de start zal staan van de Ronde van Spanje.

“Ja, de Vuelta staat op zijn programma”, aldus teambaas Joxean Fernández Matxin. “Momenteel zijn we echter gefocust op de Tour en zijn tweede eindzege. Ik hoop dat hij niet te vermoeid uit de Tour komt, zodat hij het ook in Spanje goed kan doen.”

De Ronde van Frankrijk eindigt op zondag 18 juli. Pogacar zal dus minder dan vier volle weken hebben om zich klaar te stomen voor zijn tweede Vuelta, na zijn tweede plek in 2019. Toen moest hij de duimen leggen tegen Primoz Roglic, zijn landgenoot die na een gedwongen opgave in de Tour mikt op deelname aan de Ronde van Spanje.

Tot nu toe wonnen slechts drie renners de Tour en Vuelta in hetzelfde jaar: Jacques Anquetil (1963), Bernard Hinault (1978) en Chris Froome (2017).

 

 ©  EPA-EFE

Matxin ging ook nog kort in op de gefronste wenkbrauwen bij de huidige dominantie van Pogacar in deze Tour.

“Tadej zit op een gelijkaardig niveau als vorig jaar”, aldus de Spanjaard. “De zenuwen en valpartijen in het begin brachten hem geen schade toe, maar zorgden wel voor de exit of terugslag van grote namen zoals Primoz Roglic en Geraint Thomas. Mede daardoor kon hij ook een gat slaan op andere favorieten. Nogmaals: zijn cijfers zijn praktisch hetzelfde als vorig jaar en hij ondergaat veel dopingcontroles. Ik ga niet dieper in op opinies van anderen.”

LEES OOK

Nu in het nieuws