Op bezoek in Vignoble du Château de Bousval in Bousval: “We doen alles manueel en mikken resoluut op kwaliteit”

Wijndomein

Op bezoek in Vignoble du Château de Bousval in Bousval: “We doen alles manueel en mikken resoluut op kwaliteit”

Wat doe je met een resem landbouwgronden rondom jouw kasteel? Dat vroeg Michel Verhaeghe de Nayer (54) zich ook af in 2012. “Ik was op zoek naar een project waar de volgende generaties ook plezier zouden aan beleven. Als wijnliefhebber was de beslissing snel genomen: ik ga wijn maken!” Twee jaar later werden de eerste 4,9 ha wijngaarden aangeplant en vorig jaar, tijdens de lockdown, kwam er nog eens 3 ha bij. “Ik wil geen massawijn maken maar mik resoluut op kwaliteit.”

Hoe het begon

“Vooraleer met de aanplant te starten heb ik me goed laten informeren”, vertelt Michel. “Een oenoloog met Franse en Canadese roots adviseerde me eerst een bodemonderzoek te laten uitvoeren ...

AANGERADEN